Dos Kampen 1 - KHC 1

Dos Kampen 1 - KHC 1

Met bijna drie maand vertraging kan komende zaterdag eindelijk de tweede stadsderby van dit seizoen gespeeld worden. Johan Pitstra, de kersverse trainer van DOS, heeft bij de hervatting van de competitie een schitterend affiche te pakken en die is meteen goed voor een gezonde portie spanning en druk. Want de nieuwe oefenmeester wil dolgraag in de eerste klasse blijven en dan is een start met drie punten eigenlijk de enige optie. 

DOS heeft namelijk wat goed te maken op SVWZ, dat momenteel op de veilige plek 10 staat. Het gat met de ploeg uit Wierden is maar liefst 8 punten en dat heeft natuurlijk alles te maken met de schamele oogst die de poelänten voor de coronabreak binnenhaalden. Maar laten we die acht wedstrijden snel vergeten en vooruitblikken op wat komen gaat. Het worden bijzonder drukke maanden voor Pitstra en zijn manschappen. Tot en met 4 juni moet onze hoofdmacht wekelijks (en soms ook midweeks) aan de bak om de resterende achttien competitieduels af te werken. Tussendoor speelt DOS ook nog in het bekertoernooi tegen Heino, maar daarover is momenteel geen informatie bekend. Achttien finales is misschien wat overdreven, maar feit is wel dat alles wat een geelzwart hart heeft zo snel mogelijk weg wil van die vervelende plek 14. 

Net boven SVZW staat KHC met eveneens elf punten. Het doelsaldo van onze buren is echter beter dan dat van de Zwaluwen en dat heeft alles te maken met de waterdichte defensie van onze buren. Pas zeven keer hoefde de KHC-keeper te vissen en het is puur aan de vele remises te wijten dat de blauw-witten niet hoger op de ranglijst staan. Met vijf gelijke spelen in acht speelronden is KHC wat dat betreft koploper. In sommige gevallen konden onze buren daar blij mee zijn, bijvoorbeeld met het gelijkspel tegen lijstaanvoerder DZC '68, maar het puntverlies tegen concurrenten als SVI en De Merino's zal toch pijn hebben gedaan. 

De grote vraag is: hoe staan beide elftallen ervoor na drie maanden stilstand en een ultrakorte voorbereidingstijd op deze wedstrijd? Ondanks een paar oefenpotjes zal het weer wennen zijn en kan bovendien de spanning een rol gaan spelen. 

Kortom, volop redenen om deze Kamper kraker mee te maken. De derby gaat om 15.00 uur van start en de KNVB heeft de heren Oosterkamp (scheidsrechter), De Haan en Reuvekamp (assistenten) aangewezen om dit duel in goede banen te leiden. 

De corona-informatie bij dit duel: De entree tot het hoofdveld opent om 14:00 uur. Toegang op basis van een ledenpas of geldig entreebewijs. Op de zittribune geldt een vaste plek op basis van de aangebrachte stickers en 1,5 meter afstand houden. Langs het veld voor de staanplaatsen geldt ook 1,5 meter afstand. In de kantine geldt alleen toegang in combinatie met een geldig Coronatoegangsbewijs (CTB) en bij verplaatsen het dragen van een mondkapje. Verder is het alleen toegestaan om te zitten, waarbij 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen. Om dit goed te organiseren en drukte op de vaste toegangslocaties zoveel als mogelijk te vermijden, hebben wij een centrale controlepost ingericht op het veld voor de kantine. Op basis van een geldig CTB wordt u hier voorzien van een herkenbare DOS Kampen polsband.

Dit alles betekent dat wij helaas erg beperkt zijn in de capaciteit, met name in de kantine en het sponsorhome. Vol is vol! In afstemming met het bestuur van KHC is besloten dat de supporters en sponsoren van KHC hun activiteiten en samenzijn in de eigen kantine laten plaatsvinden. Hiermee is de DOS kantine dan hoofdzakelijk bedoeld voor (een maximaal aantal) eigen leden en sponsoren.

Op die manier hopen we er ondanks de nog steeds geldende maatregelen een prachtige voetbalmiddag van te maken!

Door: Theo Heldoorn

LET OP: de wedstrijd is ook live te volgen vanaf 14:45 uur via een livestream van Kampenonline: kampenonline.nl/live/

DOS_advwedstrijd_47x75_22_02_12_def.jpg

Kleedkamer

T1
T2

Wordt gespeeld op veld

Veld 10

Competitie

Wedstrijd-nummer

82503

Scheidsrechter

S. Oosterkamp

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA KAMPEN
tel. 038-3313900

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
05 feb 2022 Dos Kampen 1 - WHC 1 vr 1 - 1  
01 feb 2022 Dos Kampen 1 - vv Heino 1 vr 3 - 2  
29 jan 2022 sv Hatto-Heim 1 - Dos Kampen 1 vr 1 - 4  
22 jan 2022 Dos Kampen 1 - Training . vr -  
15 jan 2022 Dos Kampen 1 - Training . vr -  

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
27 nov 2021 Hierden 1 - KHC 1 co 0 - 3
13 nov 2021 KHC 1 - asv Dronten 1 be 2 - 3
06 nov 2021 KHC 1 - DZC '68 1 co 1 - 1
30 okt 2021 DOS '37 1 - KHC 1 co 1 - 1
23 okt 2021 KHC 1 - Merino's de 1 co 1 - 1
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!