8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Vorige week hielp DOS SDV Barneveld van de hatelijke nul af en dit keer mocht Hierden de punten meenemen naar huis. En zo mocht kersverse hoofdtrainer Bas de Raat meteen de eerste drie punten bijschrijven.

Henk de Velde en Marcel Post hadden hun elftal op een behoorlijk aantal posities gewijzigd. Zo trad Allan Bakker in de spits aan en mocht Twan Knul vanaf de bank toekijken. Dat pakte goed uit. In de eerste de beste aanval, waarbij Timo Petersen, die dit keer ook zijn opwachting in de basis maakte, en Toine Mulder waren betrokken, kreeg Allan een enorme kans. Hij nam de bal keurig aan de voet mee en krulde de bal in de verre hoek. Doelman Nick Grootkarzijn kon met zijn voet ternauwernood redding brengen. Een paar minuten later mochten de trouwe DOS supporters wel juichen. Na knullig balverlies in de verdediging van Hierden tikte Mitchell Hooisma de bal richting Allan. Met een prachtige boogbal schoot hij de bal uitstekend over Grootkarzijn in de kruising.

Dat één doelpunt voor een elftal met weinig vertrouwen niet direct genoeg is om een hele wedstrijd te domineren en niet in oude patronen terug te vallen bleek in de loop van de eerste helft al. DOS ging achteruit lopen en duels werden te vaak verloren. Hierden kwam hierdoor beter in de wedstrijd. Toch hadden de poelänten op 2-0 moeten komen, maar door een ten onrechte afgekeurde goal bleef Hierden er in geloven. Een prachtige actie van Matthijs de Blok, die drie spelers in de leuren legde en vervolgens een combinatie met Allan opzette, waarna Allan de bal zelf binnenschoot, werd door de assistent als buitenspel beoordeeld. Scheidsrechter Endeman, die niet zijn beste wedstrijd floot, ging hierin mee en besloot het doelpunt af te keuren. En wie weet hoe de wedstrijd dan was verlopen? Maar het liep helaas anders. Hierden kreeg meer grip op het spel, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. De geelzwarten leken met 1-0 richting de kleedkamer te gaan, totdat in de laatste minuut Hierden een corner mocht nemen. De bal viel tussen een mêlee van spelers, DOS kreeg de bal niet snel genoeg weggewerkt. Een speler van Hierden was het meest alert en van dichtbij wist hij eenvoudig raak te schieten. Zo gingen de spelers van DOS met de koppies omlaag de kleedkamer in.

Na de theepauze kwamen de geelzwarten amper meer in het spel voor. Balverlies op de eigen helft aan DOS zijde bezorgde Ewout Mulder de bal. Hij pakte enkele meters en had waarschijnlijkheid een voorzet in gedachten. Medespelers waren er niet in de zestien en de bal leek over het doel te gaan. Tot ieders verbazing viel de bal achter Kevin Dijkstra in het doel. Een zeer ongelukkig moment voor DOS leidt tot enorme vreugde bij de Hierdenaren. Diverse wissels moeten het spelbeeld nog doen kantelen. Sommige mutaties waren noodzakelijk omdat spelers a.g.v. blessures, Hierden schuwde met name de luchtduels niet, het veld moeten verlaten. In de laatste fase kwam DOS enkele malen in het vijandelijke strafschopgebied, maar tot grote kansen kwam het niet. Hierden bleef in de counter gevaarlijk en wist zelfs de derde treffer te maken. Eerst trof Wesley de Klein de paal, waarna Mustafa Kalkan in de rebound alsnog binnen schoot.

Een pijnlijke nederlaag, waardoor DOS nu als enige ploeg in de 1e klasse D op nul punten staat. Er zal snel resultaat behaald moeten worden om de achterstand niet te groot te laten worden. Iedereen weet dat dit in het voetbal tot de mogelijkheden behoort. En het zat DOS deze middag zeker niet mee. Maar dit alles laat onverlet dat het wel een stuk beter moet.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Burak Öztürk, Nick Notrot, Toine Mulder (90e Stan Mulder), Robin Mulder (73e Ruben Meijer), Timo Petersen (73e Burak Alp), Klaas Jan Mulder (63e Jochem van Putten), Matthijs de Blok (63e Twan Knul), Allan Bakker, Mitchell Hooisma.

Door: Jan de Vries
Foto's: Marc Maurer