DZOH 1 - Dos Kampen 1

DZOH 1 - Dos Kampen 1

De Drentse ZuidOostHoek; daar gaat de DOS-bus komende zaterdag naartoe. Om precies te zijn sportpark Zwanenveld in Emmen waar DZOH zijn thuishaven heeft. Daar komen de poelänten de 'Messi van de Meerdijk', Anco Janssen, niet meer tegen, want die heeft het Drentse schip inmiddels verlaten. De opdracht: een goed vervolg geven aan de overwinning op vv Heerenveen van vorige week. Dan zit zelfs plek 7 erin!

Dat hebben we eerder gehoord... Al het hele seizoen schommelen de balansen alle kanten op. Er waren tijden dat je dacht 'DOS kan zich serieus gaan nestelen in de subtop', en een paar wedstrijden later doemde het degradatiespook weer op. Het is nog geen moment saai geweest, maar het zou nu wel lekker zijn als de jongens wat duidelijkheid gaan scheppen. Voor zichzelf, maar ook voor het hondstrouwe publiek. En dan vooral duidelijkheid over een nieuw seizoen in de eerste klasse natuurlijk!

Er staan nog vijf duels op het programma en dat zijn stuk voor stuk finales. Een voordeel is dat DOS geen tegenstanders meer treft die nog strijden om de titel. DZOH, Hulzense Boys (op de laatste speeldag!), en Achilles '12 (volgende week) worden echte man-tegen-man-gevechten, terwijl we tegen asv Dronten en Kowet een aantal bonuspunten moeten zien te pakken - ook al vanwege de strijd om de titel 'Beste club van Kampen' (uitgaande van de zes onderlinge duels). Wint DOS van de Middenweteringbewoners, dan is die prijs veiliggesteld! 

Onze aanstaande tegenstander kan ook nog lang niet ontspannen achteroverleunen. Hoewel de Emmenaren het in de derde periode uitstekend doen met een voorlopige gedeelde koppositie, krijgen de groen-gelen kampioenskandidaten Quick '20 en SVZW nog voor hun kiezen. Zij gaan de joker dus waarschijnlijk inzetten tegen DOS, in de hoop onze hoofdmacht weer op grotere achterstand te zetten. Het verschil bedraagt momenteel 1 punt in het voordeel van de Drenten. De ploeg van interim-trainers Roy Stroeve en Berry Hoogeveen (ook coach Marc van Meel werd al overboord gegooid) presteert net zoals bijna alle clubs in deze klasse erg wisselvallig. Verlies tegen Hulzense Boys gevolgd door een uitoverwinning in de streekderby tegen Noordscheschut tekenen de afgelopen weken. Vorige week zaterdag was WHC duidelijk te sterk: 3-0. Je merkt wel; DOS en DZOH doen weinig onder voor elkaar en de conclusie luidt dan ook: welke uitslag er komende zaterdag ook op het bord staat na 90 minuten, de winnaar doet uitstekende zaken. 

DZOH - DOS Kampen gaat om 14.30 uur van start. De KNVB stuurt drie man om deze kraker in goed banen te leiden, te weten scheidsrechter N. Alberts uit het Drentse Annen (als dat maar goedkomt) en de heren J. Klinkhamer en A.J. Slag als zijn assistenten. Forza DOS!

Door: Theo Heldoorn

Competitie

Wedstrijd-nummer

27300

Scheidsrechter

N. Alberts

Accommodatie

Sportpark Zwanenveld
Zwanenveld 2
7827XA EMMEN
tel. 0591-631696

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
15 apr 2023 WHC 1 - DZOH 1 co 3 - 0
01 apr 2023 DZOH 1 - SVI 1 co 3 - 1
25 mrt 2023 Noordscheschut 1 - DZOH 1 co 2 - 3
18 mrt 2023 DZOH 1 - Epe 1 co 2 - 0
11 mrt 2023 Hulzense Boys 1 - DZOH 1 co 3 - 1

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
15 apr 2023 Dos Kampen 1 - V.V. Heerenveen 1 co 3 - 0
08 apr 2023 WHC 1 - Dos Kampen 1 co 3 - 2
01 apr 2023 SVZW 1 - Dos Kampen 1 co 5 - 0
25 mrt 2023 Dos Kampen 1 - KHC 1 co 1 - 0
18 mrt 2023 Quick '20 1 - Dos Kampen 1 co 7 - 0
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!