Dos Kampen 1 - DZOH 1

Dos Kampen 1 - DZOH 1

Opnieuw staat er een totaal onbekende tegenstander op het programma voor de poelänten: de Drentse ZuidOostHoek, oftewel DZOH uit Emmen. Een korte kennismaking met de club is wel op zijn plaats. DZOH is met Noordscheschut de enige vereniging uit Drenthe die op eersteklasseniveau in het zaterdagvoetbal uitkomt. Natuurlijk hebben we dan FC Emmen, HZVV en ACV nog, maar die spelen net een stukje hoger. Het is wel de reden dat de Drenten in Oost zijn terechtgekomen, volslagen onbekend terrein voor de vereniging die voor zover bekend altijd in Noord speelde. De club bestaat pas sinds 1985 en de huiskleuren zijn geel en groen. Verder is het vermeldenswaardig dat diverse oud-FC Emmenspelers deel uitmaken van de selectie, van wie Anco Jansen de bekendste is. De middenvelder kwam in het verleden onder meer voor PEC Zwolle, Roda JC en NAC Breda uit. 

Mede dankzij die kwaliteitsinjectie doet DZOH het uitstekend in de eerste klasse. Overigens maken zij daarin niet hun debuut, want in het seizoen '14-'15 kwamen de Emmenaren uit in de noordelijke 1E-afdeling. Dat werd geen succes, want het team eindigde op de laatste plaats en daalde daardoor na één jaar weer af naar de tweede klasse. Afgelopen juni konden zij de kampioensvlag hijsen, na een spannende titelstrijd die uiteindelijk op doelsaldo in het voordeel van onze aankomende tegenstander uitviel. Dit seizoen is DZOH - samen met ASVD - de grote verrassing. Vorige week was WHC weliswaar te sterk (1-3), maar bij winst had zelfs de periodetitel er nog ingezeten voor de formatie van trainer Marc van Meel. Al was daar qua doelsaldo wel een wonder voor nodig geweest. Desondanks staat DZOH op een knappe zesde plek en heeft de kopgroep nog altijd scherp in het vizier.  

De situatie voor onze hoofdmacht is iets anders, zeker na de zeperd van vorige week in Heerenveen. Stiekem hadden de meeste supporters op voorhand al drie punten bijgeschreven tegen de nummer 13 van dat moment, maar DOS kwam op sportpark Skoatterwâld geen moment in het stuk voor. Tot aan de rust leek er nog niet veel aan de hand (0-1), maar na de thee werden de poelänten compleet overlopen: 4-1. Uitwedstrijden lijken dit jaar niet het 'ding' van onze jongens, want er werd pas één punt gesprokkeld op vreemde bodem. Op eigen veld gaat het tot nu toe een stuk beter en was alleen Noordscheschut te sterk. 

Om uit de gevarenzone te blijven (DOS staat nu op een p/d-plek) moet er dus weer eens gewonnen worden. Gezien de stand op de ranglijst is dat geen makkelijke opgave, maar de poelänten hebben dit jaar al grotere wonderen verricht. De weersvoorspellingen zijn prima, oftewel alle reden om naar De Maten te komen voor een biertje, gehaktbal, goed gesprek en hopelijk een mooie pot voetbal! De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer J.S. Boringa uit Leeuwarden. Hij krijgt assistentie van de heren E.W. Smit en S.D. Goelema. Kom naar DOS en steun onze jongens in de jacht op drie punten!

Door: Theo Heldoorn

Kleedkamer

T1
T2

Wordt gespeeld op veld

Veld 10

Competitie

Wedstrijd-nummer

60407

Scheidsrechter

J.S. Boringa

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA KAMPEN
tel. 038-3313900

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
19 nov 2022 V.V. Heerenveen 1 - Dos Kampen 1 co 4 - 1
12 nov 2022 Dos Kampen 1 - SVZW 1 co 1 - 1
05 nov 2022 KHC 1 - Dos Kampen 1 co 3 - 0
29 okt 2022 Dos Kampen 1 - Quick '20 1 co 4 - 3
20 okt 2022 Dos Kampen 1 - IJVV 1 vr 0 - 0  

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
19 nov 2022 DZOH 1 - WHC 1 co 1 - 3
12 nov 2022 SVI 1 - DZOH 1 co 0 - 1
05 nov 2022 DZOH 1 - Noordscheschut 1 co 0 - 3
29 okt 2022 Epe 1 - DZOH 1 co 1 - 1
15 okt 2022 DZOH 1 - Hulzense Boys 1 co 3 - 1
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!