KHC 1 - Dos Kampen 1

KHC 1 - Dos Kampen 1

Je hebt de film Mission Impossible, Mission Impossible II en Mission Impossible III. Missie I - WHC - is geslaagd, nummer II - Quick '20 - ook, nu deel III nog! Dat is de derby tegen KHC en gezien de uitslag van het bekerduel eerder dit seizoen is ook dit een vrijwel onmogelijke opdracht voor de poelänten. Maar als je van WHC en Quick '20 kunt winnen, moet een verrassing tegen onze buren er ook inzitten!

Hoewel derby's altijd boeiend zijn, is deze editie van de 'burenruzie' dat zeker. Want hoe hebben beide teams zich sinds 10 september ontwikkeld? Die middag bleek het geroutineerde KHC duidelijk een maatje te groot voor de nog zoekende poelänten: 4-1. Die lijn hebben de blauw-witten in de competitie doorgezet en trainer Kenan Durmusoglu heeft zijn manschappen inmiddels naar de tweede plek op de ranglijst geloodst. Die prestatie lijkt grotendeels te danken aan de solide defensie, want KHC kreeg tot nu toe pas twee tegendoelpunten te verwerken. De vraag is hoelang onze buren de strijd met de gedoodverfde titelkandidaat Quick '20 kunnen volhouden. Wat dat betreft zullen zij met genoegen naar de uitslag van DOS van afgelopen zaterdag hebben gekeken. Want doordat de KHC'ers zelf met 2-0 van WHC wonnen, is de KVC Hercules Combinatie de koploper tot op één punt genaderd. Een knappe prestatie!

Over ontwikkeling gesproken: terwijl onze aanstaande tegenstander langzaam maar zeker naar de top van de ranglijst klom, deden de Dossers een stukje lager iets vergelijkbaars. Trainer Johan Pitstra en zijn assistent Wilfred Rill lijken de juiste formule voor het elftal gevonden te hebben en daardoor heeft DOS - ook door een enorme portie strijdlust - inmiddels het linker rijtje bereikt. Want de overwinningen van vorige week, op Quick '20 (4-3), en die van de week daarvoor op WHC (2-1) werden mede behaald door collectief de beuk erin te gooien. Een tactiek die onze hoofdmacht vaak al ver heeft gebracht en die ook tegen KHC van pas kan komen. 

Dat de impossible missions toch elke keer slagen, is te danken aan (citaat over de film) "de unieke combinatie van ieders specifieke talenten waardoor het team iedere opdracht weer tot een goed einde weet te brengen". De poelänten hebben dat de afgelopen weken ook laten zien. Sterk keeperswerk, veel spelers die een doelpunt kunnen maken, knokken voor elke meter, en niet te veel kansen laten liggen. Op die manier is ook de derde missie possible!

KHC-DOS gaat op het intussen bekende tijdstip van 18.00 uur van start. Scheidsrechter is de heer S.G.W. Endeman uit Luttenberg en de KNVB stuurt de heren M. van Tent en R.N. Blaakmeer mee om hem te assisteren. 

Laten we één groot geel-zwart front vormen en met zoveel mogelijk Dossers onze hoofdmacht steunen in deze eerste Kamper derby van het seizoen. Dan kan het een mooie avond worden en kunnen onze jongens die 4-1 nederlaag van een paar weken geleden wegpoetsen. Forza DOS!

Door: Theo Heldoorn

Competitie

Wedstrijd-nummer

29879

Scheidsrechter

S.G.W. Endeman

Accommodatie

Sportpark De Venen
Veneweg 1
8265VC KAMPEN
tel. 038-3312006

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
29 okt 2022 WHC 1 - KHC 1 co 0 - 2
15 okt 2022 KHC 1 - SVI 1 co 1 - 1
08 okt 2022 Noordscheschut 1 - KHC 1 co 0 - 0
01 okt 2022 KHC 1 - Epe 1 co 3 - 0
24 sep 2022 Hulzense Boys 1 - KHC 1 co 1 - 3

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
29 okt 2022 Dos Kampen 1 - Quick '20 1 co 4 - 3
20 okt 2022 Dos Kampen 1 - IJVV 1 vr 0 - 0  
15 okt 2022 Dos Kampen 1 - WHC 1 co 2 - 1
08 okt 2022 SVI 1 - Dos Kampen 1 co 3 - 2
01 okt 2022 Dos Kampen 1 - Noordscheschut 1 co 1 - 2
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!