Epe 1 - Dos Kampen 1

Epe 1 - Dos Kampen 1

Na een lange voorbereiding begint komende zaterdag een nieuwe competitie. Alle clichés over koffiedik kunnen weer van de plank. Toch is vooraf wel duidelijk dat het vernieuwde DOS een topprestatie moet leveren dit jaar. De selectie van trainer Johan Pitstra en zijn nieuwe assistent Wilfred Rill onderging deze zomer een stevige verjongingskuur en moet alle zeilen bijzetten om niet in de klauwen van de versterkte degradatieregeling (de nrs. 12, 13 en 14 gaan er rechtstreeks uit) te vallen. Dat betekent dat wij ons als supporters óók van onze beste kant moeten laten zien!
 
In de voorbereiding - inclusief de drie bekerwedstrijden - bleek al wel dat het nog niet vanzelf gaat. De wedstrijden tegen Be Quick '28, KHC en WVF waren vooral goede graadmeters voor de poelänten om te zien welke tegenstand ze dit jaar kunnen verwachten. De resultaten moeten we maar snel vergeten en vooral voortborduren op de oefenwinst op Hierden. Het jonge team zal uit die lichtpuntjes moed moeten vatten en gewoon lekker gaan voetballen. 
 
Allereerst tegen een compleet nieuwe tegenstander: sv Epe. De voormalige zondagvereniging maakt dit seizoen zijn debuut op het 'zaterdagniveau' en werd voor de zomerstop kampioen in de 2de klasse K (zondag). Net als veel andere zondagclubs besloten de Epenaren de overstap te maken, waardoor er maar liefst dertien ploegen bijkwamen op de zaterdag. Gevolg is een bijna compleet nieuwe indeling met grotendeels onbekende tegenstanders. Vandaar ook dat koffiedik. 
 
Epe begon niet slecht aan het seizoen: in een bekerpoule met Nunspeet, OWIOS en VSCO '61 kwam de equipe van trainer Martijn de Haas één doelpunt tekort om de volgende ronde te bereiken. De blauw-witten wisten onder meer een gelijkspel tegen Nunspeet uit het vuur te slepen. Een tegenstander om rekening mee te houden dus!
 
Betekent bovenstaande dat de poelänten zich bij voorbaat al neerleggen bij een seizoen lang strijden tegen degradatie? Tuurlijk niet, we gaan vol goede moed aan de competitie beginnen en met een paar positieve resultaten kan de flow er ook maar zo inkomen. Laat onze jongens zien dat ze dit seizoen niet alleen staan en ga mee naar Epe. Het duel op sportpark Wachtelenberg gaat om 15.00 uur van start en staat onder leiding van de heren L.W. van Zuijlen (Wijchen), H.J. Nooteboom en H. Maat. Die laatste twee hanteren de vlag. Zet 'm op DOS, maak er een mooie competitiestart van!

Door: Theo Heldoorn

Competitie

Wedstrijd-nummer

28335

Scheidsrechter

L.W. van Zuijlen

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5 -7
8162BE EPE
tel. 0578-612483

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Dit team heeft nog geen wedstrijden gespeeld

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
17 sep 2022 WVF 1 - Dos Kampen 1 be 5 - 1
13 sep 2022 Dos Kampen 1 - Hierden 1 vr 3 - 2  
10 sep 2022 KHC 1 - Dos Kampen 1 be 4 - 1
03 sep 2022 Dos Kampen 1 - Be Quick '28 1 be 1 - 3
27 aug 2022 Dos Kampen 1 - SVI 1 vr 0 - 7  
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!