Dos Kampen 1 - Noordscheschut 1

Dos Kampen 1 - Noordscheschut 1

Opnieuw een vrijwel compleet nieuwe tegenstander voor de poelänten, als Noordscheschut in speelronde 2 op bezoek komt. De Drenten zijn mineur aan de competitie begonnen en staan na de 0-2 nederlaag tegen WHC van vorige week met de rode lantaarn in handen. DOS begon daarentegen verrassend goed met een gelijkspel tegen Epe, waardoor we al beter zijn gestart dan vorig jaar. Er had zelfs meer ingezeten voor de ploeg van Johan Pitstra, misschien lukt het tegen 'de schutters' om dat te verzilveren. 
 
Voor de zomer speelde Noordscheschut in de Hoofdklasse B, maar dat bleek te hoog gegrepen. Met 16 punten eindigden de blauw-witten ruim op de laatste plaats en zo kwam er na twee seizoenen een einde aan dat avontuur. In de jaren daarvoor pendelde de Drentse vereniging op en neer tussen de eerste en tweede klasse, zodat we toch wel kunnen spreken van hoogtijdagen op sportpark De Meulewieke. Helaas zit dat erop, maar nu mogen de Schutters alsnog veelvuldig richting het zuiden en oosten van het land. In de beker begon de formatie van trainer Berry Zandink ook met verlies, tegen competitiegenoot DZOH werd het 1-2, maar overwinningen op Pesse en FC Meppel leverden toch een ticket op voor de tweede ronde. Een reeks die slecht nieuws voor DOS zou betekenen...
 
Zoals gezegd begon DOS niet slecht aan de competitie. De serie nederlagen in het bekertoernooi voorspelden niet veel goeds, maar gaandeweg lijken de poelänten de boel op de rit te krijgen. Het sterk gerenoveerde elftal raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en legde in Epe een heel aardige partij op de mat. Een dubieuze strafschop kostte ons de overwinning, al hadden de geel-zwarten ook niet altijd het vizier op scherp staan. Wel mooi dat de nieuwe spits Ayoub Lakhloufi het net vond, die lijn mag hij gerust doortrekken. 
 
Om de huidige plek 8 vast te houden, kan DOS zich maar één resultaat veroorloven en dat is een zege. Tuurlijk is het seizoen nog jong en kun je na een speelronde nog weinig conclusies trekken, maar hoe meer en hoe langer je een veilig aantal ploegen onder je houdt, hoe prettiger dat voetbalt. Te meer omdat er op papier een zware serie aankomt met SVI, WHC, Quick '20, KHC en SVZW als opponenten. 
 
Lukt het de poelänten om de punten in eigen huis te houden? Kom dat meemaken, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen begint zoals vertrouwd om 15.00 uur. De KNVB heeft scheidsrechter S. Kiremit uit Almelo en de grensrechters Blaakmeer en Schoolderman aangesteld om het duel in goede banen te leiden.

Door: Theo Heldoorn

Kleedkamer

T1
T2

Wordt gespeeld op veld

Veld 10

Competitie

Wedstrijd-nummer

38031

Scheidsrechter

S. Kiremit

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA KAMPEN
tel. 038-3313900

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
24 sep 2022 Epe 1 - Dos Kampen 1 co 1 - 1
17 sep 2022 WVF 1 - Dos Kampen 1 be 5 - 1
13 sep 2022 Dos Kampen 1 - Hierden 1 vr 3 - 2  
10 sep 2022 KHC 1 - Dos Kampen 1 be 4 - 1
03 sep 2022 Dos Kampen 1 - Be Quick '28 1 be 1 - 3

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
24 sep 2022 Noordscheschut 1 - WHC 1 co 0 - 2
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!