DOS KAMPEN LAAT OOK KOPLOPER HIERDEN MET LEGE HANDEN STAAN

Dos Kampen 1

1 - 0

Hierden 1

Allan Bakker (schot)
10'

Competitie

2e klasse H

Datum

20 april 2024 15:00

Scheidsrechter

J.W. Reijnen

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

De cijfers waren voorafgaand prachtig. Vijfmaal op rij gewonnen, waarvan ook nog de laatste vier ontmoetingen het doel schoongehouden. De grote vraag was of het de geelzwarten opnieuw zou lukken om ook koploper Hierden aan de zegekar te binden.

DOS startte meteen fel aan het duel en wist door collectief afjagen Hierden flink onder druk te zetten. De lange bal die Hierden doorgaans hanteert werd telkens goed opgevangen door de Kamper defensie, waardoor de Hierdense ploeg niet tot hun gewenste spel kwam. De organisatie aan DOS-zijde oogde dan ook prima. De eerste de beste kans van de wedstrijd leverde in de tiende minuut meteen de openingstreffer op. Over collectief gesproken; de treffer werd van achteruit opgebouwd en gaf, vanaf de linkerflank Nick Hendriks de gelegenheid de bal in het strafschopgebied te deponeren bij Vincent Huisman. Na enkele balcontacten wist Huisman zijn medespeler Allan Bakker te vinden, die vervolgens op zijn beurt via een uitgekiende beweging Hierden-aanvoerder Jan-Jurriën Hop het nakijken gaf. Deze actie verschafte Bakker vervolgens alle gelegenheid om vanaf de rand 16 doeltreffend uit te halen: 1-0.

Ook na de openingstreffer werd de lijstaanvoerder geen enkel moment gevaarlijk. De Veluwse ploeg wist niets af te dwingen. Dit had mede te maken met de hoge intensiteit waarmee DOS de strijd aan ging. Al viel te constateren dat de thuisploeg eveneens niet in staat bleek om noemenswaardige kansen te creëren. Behalve één kans, die de Matenbewoners min of meer in de schoot geworpen kregen. Een ‘scheidsrechtersbal’ werd gegund aan Jan-Jürrien Hop. Door het jagen van Vincent Huisman werd de Hierden-captain zodanig in verlegenheid gebracht, dat hij de bal verspilde aan Matthijs de Blok. De onderschepping brachten zowel De Blok als Huisman oog-in-oog met doelman Polhoud. Het balletje breed van De Blok mislukte echter faliekant zodat Huisman niet meer bij de bal kon komen om deze in het lege doel te werken. Een uitgelezen c.q. niet te missen kans op een 2-0 voorsprong. Na de megakans kwam er tot aan de rust geen verandering meer in de stand.

Na de rust bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. De koploper was niet bij machte om de solide DOS-defensie te kraken. De eerste twintig minuten mogen gerust bestempeld worden als zijnde ‘saai’. Toch bleef het door de kleine marge een spannende strijd. Naarmate de tijd vorderde werd het binnen het veld voelbaar. Al werd Hierden wat dreigender, DOS bleef goed overeind met een gezonde portie vechtlust en tevens een betrouwbare en zelfverzekerde doelman Fariz Mesud. De sluitpost straalde in vrijwel elke situatie kalmte en rust uit.

In de absolute slotfase werd het toch af en toe billenknijpen voor het thuispubliek. Maar warempel, na flink wat extra tijd klonk uiteindelijk het laatste fluitsignaal en liet DOS de lijstaanvoerder met lege handen staan. DOS won daarentegen voor de zesde maal op rij (laatste keer was in 2017). Ook werd voor de vijfde maal ‘de nul’ gehouden. Een evenaring van het clubrecord uit het seizoen 1988/1989, die al ruim 35 jaar in de boeken staat.

Door de kleine zege op koploper Hierden blijft DOS in het zadel betreft de derde plaats. Om die te verstevigen is een goed resultaat bij Nunspeet meer dan een ‘must’, ook al omdat de Nunspeters een van de laatst overgebleven concurrenten zijn in de strijd om de tweede periode waarin DOS Kampen momenteel bovenaan staat.

Donderdagavond (25 april) oefent DOS Kampen bij buurman KHC, aanvang 20:00 uur (de training van dinsdagavond is naar voren gehaald, naar de maandagavond).

Door: Wilco Bastiaannet

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!