19 september 2020 17:00

Scheidsrechter

Accommodatie

Onbekend

Voorafgaand aan de 1.500ste reguliere competitiewedstrijd van DOS Kampen werd er afscheid genomen van Wim Snippe. Hij heeft maar liefst 371 officiële competitie- en bekerwedstrijden op zijn conto staan. Een knappe prestatie.

Als gevolg van de coronapandemie mochten er maar een beperkt aantal toeschouwers bij de stadsderby aanwezig zijn. En mocht er ook geen vuurwerk worden afgestoken. De sfeer was daardoor uiteraard toch wat anders dan gebruikelijk. Voordeel was wel dat het prachtig weer was. En natuurlijk ontbraken de welbekende enorme spandoeken niet. Dit keer maar liefst circa 80 meter lang. Uniek in het Nederlandse amateurvoetbal!

De geelzwarten begonnen goed aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten was er een grote kans voor Allan Bakker. Balverlies van Go-Ahead leidde de aanval in. De wederom goed spelende Burak Öztürk stuurde Allan de diepte in. De buitenspeler trok naar binnen en verschafte zich zo voldoende ruimte voor een uithaal. Een fraai naar binnendraaiend schot ging net over de kruising. Uit de volgende kans haalde Allan meer rendement. Dit keer stuurde Maurice Vespignani hem over rechts weg. Ook nu kapte hij in de zestien zijn tegenstander uit, waarna hij met een mooie sleepbeweging de keeper het bos instuurde. En vervolgens de rust bewaarde om de bal het doel in te schieten. Nog geen minuut later scoorde Raymon Beuling na een prima aanval, maar scheidsrechter J. Kuipers uit Enschede zag een lichte duw van Raymon en besloot in te grijpen.

Go-Ahead Kampen had weliswaar evenveel balbezit, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Tot de 29e minuut. Nadat Allan in de 24e minuut nog een goed schot gekeerd zag worden door doelman Joar Terpstra moest DOS goalie Kevin Dijkstra optreden. En dat deed hij met verve. Tot twee keer toe wist hij met zijn voeten redding te brengen op lage schuivers van de roodgelen. Amper een paar minuten later vergroot DOS de voorsprong. Na een overtreding op Twan Knul mag Erik Rotman een vrije bal nemen. Hij brengt de bal bij de eerste paal scherp voor. Robin Mulder springt als eerste het gat in en verlengd de bal met het hoofd waardoor keeper Terpstra schrikt en via zijn belandt de bal strak tegen de touwen.

Na rust blijft DOS de gevaarlijkste ploeg met af en toe een uitval van Go-Ahead. Zo kopt Wilbert Wessels in de 54e minuut de bal net over het doel. Al in de 58e minuut gooit DOS de wedstrijd definitief in het slot. Nadat eerst William Jansen met een geplaatst schot de keeper onder vuur nam mocht Erik Rotman de corner nemen. De bal werd in het vijandelijk doelgebied geslingerd en Allan was er als eerste bij om van dichtbij koppend de 3-0 aan te tekenen.

Marco Roelofsen brengt direct een dubbele wissel om te bezien of dat nog wat uithaalt. Al direct is er een grote kans. Door het centrum breekt een speler door. De bal wordt fraai over Kevin heen gelepeld, maar hij weet er nog met de vingertoppen een corner van te maken. Rond de 75e minuut brengt hij nogmaals redding door vliegensvlug uit zijn doel te spurten, waardoor Wessels niet kan afdrukken.

In de 88e minuut brengt Twan na goed voorbereidend werk van invaller Ruben Meijer en Robin Mulder de eindstand op het scorebord. Een ruime en verdiende zege voor de poelänten die als enige ploeg in de 1e klasse D wist te winnen en in ieder geval voor één week de trotse koploper is. Volgende week reist het elftal van Henk de Velde en Marcel Post af naar Barneveld.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Erik Rotman, Burak Öztürk, Maurice Vespignani (75e Leroy Krijn), William Jansen (72e Ruben Meijer), Robin Mulder, Jochem van Putten (80e Klaas Jan Mulder), Raymon Beuling, Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries