Dos Kampen 1 - Go Ahead Kampen 1

Dos Kampen 1 - Go Ahead Kampen 1

Eindelijk gaat de competitie van start en hoe?! We hebben in speelronde 1 de Kamper Classico op het menu: DOS - Go-Ahead. Het zet de twee kemphanen meteen op scherp, want dit is dé kans om vol gas uit de startblokken te schieten. Beide ploegen beginnen met een goed gevoel aan het duel, want vorige week stelde zowel DOS als 'Kowet' een ticket voor de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker veilig.

Uiteraard hebben we de laatste confrontatie op Middenwetering nog helder op ons netvlies. Na een 2-0 ruststand draaiden de poelänten in het tweede bedrijf de rollen volledig om: 2-4. Een teamprestatie om trots op te zijn. Helaas ging de return niet door, vanwege de welbekende coronabeperkingen. Dat betekent dat de roodgelen ongetwijfeld uit zijn op revanche. 

Hoe staan beide elftallen ervoor? Go-Ahead wisselde in de voorbereiding en de poulefase van de beker goede en mindere resultaten af. Het team van trainer Marco Roelofsen versloeg bijvoorbeeld Hoofdklasser ONS Sneek met ruime cijfers, maar kwam tegen tweedeklasser v.v. Heerde niet verder dan een moeizaam gelijkspel. Wellicht speelt de volle ziekenboeg een rol, want onder meer de spitsen Zandbergen en Tol zitten (langere tijd) in de lappenmand. Laatstgenoemde is één van de vele 'exoten' die afgelopen maanden kwamen aanwaaien op Middenwetering. Aan de technische staf de lastige taak om van zo'n grote groep nieuwelingen een hechte formatie te maken. 

Bij de poelänten weinig wijzingen in de selectie. Onze hoofdmacht telt met de teruggekeerde Raymon Beuling, Klaas Jan Mulder (eigen jeugd), Erwin Henniphof (sc Genemuiden) en Ruben Meijer (WVF) vier nieuwe gezichten en de selectie blijft grotendeels uit zelf opgeleide jongens bestaan. Dat dat geen beletsel hoeft te zijn om toch goed voor de dag te komen in de eerste klasse, bewezen de mannen vorig seizoen. Met een negende plek, ruim boven de gevarenzone, maakten ze een heel behoorlijke rentree op dit niveau. Ook in het bekertoernooi liep het goed en hoe dat kan uitpakken hebben we inmiddels gezien. De puike prestatie in het 'grote' bekertoernooi tegen EVV Echt liet vervolgens zien hoe zeer de 'poelänten' zijn gegroeid. Weet het team wekelijks zo'n prestatie neer te zetten, dan kan het opnieuw een mooi voetbaljaar worden. 

Een goed seizoen krijgt altijd extra glans met goede resultaten in de derby's. Vanmiddag de eerste van zes Kamper clashes. DOS - Go-Ahead wordt voor een uitverkocht huis gespeeld en de poelänten kunnen rekenen op 100% van de steun van het publiek. Dat moet toch extra krachten geven. Of dat genoeg is, dat weten we rond de klok van 19.00 uur. LET OP: de derby is alleen toegankelijk voor personen die in bezit zijn van een ticket EN een (leden, sponsor of seizoens)pasje. Heb je één of geen van beide dan heeft het geen zin om naar het sportpark te gaan!

De derby wordt namelijk om 17.00 uur in gang gezet en is live te volgen via RTV IJsselmond (tv, radio en facebook). De KNVB heeft de heren J. Kuipers (scheidsrechter), F. de Haan en M. van der Veen (grensrechters) aangewezen om deze editie van de Kamper strijd in goede banen te leiden. Op naar een fantastische voetbalmiddag, forza Poelänten!

Door: Theo Heldoorn

Kleedkamer

T1

Wordt gespeeld op veld

Veld 10

Competitie

Wedstrijd-nummer

51722

Scheidsrechter

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
12 sep 2020 Dos Kampen 1 - OWIOS 1 be 2 - 1
05 sep 2020 Epe (zon) - Dos Kampen 1 be 1 - 5
01 sep 2020 Dos Kampen 1 - Be Quick '28 1 be 3 - 0
29 aug 2020 Dos Kampen 1 - EVV Echt (zon) be 0 - 0
22 aug 2020 Dos Kampen 1 - VSCO '61 1 vr 5 - 1  

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
07 mrt 2020 DOS '37 1 - Go Ahead Kampen 1 co 1 - 2
22 feb 2020 Go Ahead Kampen 1 - SVZW 1 be 4 - 4
15 feb 2020 Go Ahead Kampen 1 - KHC 1 co 1 - 1
08 feb 2020 DZC '68 1 - Go Ahead Kampen 1 co 4 - 6
01 feb 2020 Go Ahead Kampen 1 - DTS '35 Ede 1 co 0 - 1
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!