Dos Kampen 1 - EVV Echt (zon)

Dos Kampen 1 - EVV Echt (zon)

Komende zaterdag gaat het nieuwe TOTO KNVB-bekertoernooi van start. De vorige editie kreeg geen winnaar - de finale tussen FC Utrecht en Feyenoord ging vanwege de coronapandemie niet door - en nu gaan zestig amateurclubs proberen zich te kwalificeren voor de tweede voorronde van het toernooi om de 'dennenappel'. 

Dankzij de goede prestatie die onze hoofdmacht vorig seizoen leverde in het districtsbekertoernooi, gingen de poelänten ook in de koker voor de eerste voorronde. Tegenstander daarin is EVV uit het Limburgse Echt. De zondag 3e-Divisieclub heeft reis van ruim 200 km. voor de boeg, maar dat zijn de Limburgers wel gewend. De blauw-witten spelen al jarenlang op landelijk niveau (sinds de start in de Topklasse en inmiddels het vijfde seizoen 3e Divisie) en reizen voor de competitie het hele land door. Afgelopen seizoen eindigde EVV op plek 7 in de onafgemaakte competitie. Daarmee is de kracht van onze aanstaande, totaal onbekende tegenstander wel duidelijk. Bovendien zette de ploeg van trainer René Eijer in de voorbereiding een aantal aardige resultaten neer. Zo verloor EVV maar nipt van Helmond Sport en VVV Venlo. De geel-zwarten kunnen aan de bak!

Onze hoofdmacht lijkt langzaam op stoom te komen in deze voorbereiding. Tegen Rohda Raalte kreeg de formatie van trainer Marcel Post en zijn nieuwe kompaan Henk de Velde nog een beste draai om de oren, maar via oefenduels met ASVD en SVI draaide dat gaandeweg bij tot een 5-1 overwinning op VSCO '61, afgelopen zaterdag. Overigens zeggen die uitslagen niet veel, als het team maar op tijd zijn draai vindt. Dan is zelfs een stunt tegen een twee klassen hoger spelende tegenstander mogelijk. 

Heel veel wijzigingen onderging ons eerste elftal niet, maar toch moeten de nieuwelingen Erwin Henniphof, Ruben Meijer, Klaas Jan Mulder en de teruggekeerde Raymon Beuling hun plek in het systeem (weer) zien te vinden. Voor DOS is het duel met EVV daarom vooral een mooie test om te zien hoe het team ervoor staat. Ondanks dat moeten de geelzwarten gewoon volle bak inzetten op de verrassing van de dag. Dan zien we daarna wel of we vervolgens naar Oostzaan (OFC) of Hoek moeten in de twee voorronde. 

DOS-EVV gaat om 17.00 uur van start en staat onder leiding van scheidsrechter T.R. Winkel uit Uithuizen. LET OP: wie deze wedstrijd langs de lijn wil meebeleven, moet een vooraf ingevulde gezondheidsverklaring kunnen overleggen. Wie liever het radioverslag volgt, kan rond de klok van 17 uur inschakelen via IJsselmond Sport. Balsponsor van deze wedstrijd is De Stadsherberg.

DOS-EVV_TOTO_KNVB_Beker_700.jpg

Kleedkamer

T1
11

Wordt gespeeld op veld

Veld 10

Toernooi

Wedstrijd-nummer

1717

Scheidsrechter

T.R. (Thom) Winkel

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
22 aug 2020 Dos Kampen 1 - VSCO '61 1 vr 5 - 1  
18 aug 2020 SVI 1 - Dos Kampen 1 vr 3 - 0  
15 aug 2020 asv Dronten 1 - Dos Kampen 1 vr 0 - 0  
11 aug 2020 Rohda Raalte 1 - Dos Kampen 1 vr 6 - 1  
07 mrt 2020 DZC '68 1 - Dos Kampen 1 co 1 - 1

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Dit team heeft nog geen wedstrijden gespeeld
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!